Blog Image
Om du befann dig på priviligierad mark, någon du känt i maximalt tio minuter tog din hatt, försvann och du på samma gång fick ett påträngande toalettbehov; vad skulle du göra då? Du lämnar Spy Bars Gubbrummet för ett toalettbesök och upptäcker att du inte kan komma tillbaka in då din inträdesbiljett befinner sig berusad och troligen dansande på andra sidan Herr Vakt, bakom draperiet.

Det finns ju en lista där ditt namn inte finns med, men det är en magisk lista där vilket namn som helst kan dyka upp när som helst under de rätta förutsättningarna. Efter att ha blivit nekad en gång kanske du står och försöker ringa din inträdesbiljett utan särskild framgång. Men misströsta icke! För du går självsäkert fram, tar fram någon annans vita visitkort du fått, är på väg att visa upp det, men Herr Vakt har redan ändrat inställning: “Du var här inne förut, va?” Vem behöver lögner? Det stämmer ju och Herr Vakt viskar komplimanger om att “det är så du ska agera”. Kanske för att andra personer i kön trodde det var ett VIP-kort du höll fram.

Och segerviss befinner du dig åter på priviligierad mark och om inte, vad kommer seglandes bland alla guppande huvuden, om inte den hatt du trodde du sett för sista gången.