Man hinner knappt spendera en dag i Tokyo innan DN gör ett uppslag om Tokyos prisbelönta restaurangvärld. Sådan trendsetter man kan bli!

Nåväl, efter en riktig snabbvisit i Hakoneområdet med livgivande (enligt myten), svarta ägg kokade i svaveldioxidrykande källor (luktar fis) och en svettig upplevelse i en tropisk fuktighet till värme i Yokohamas tågnät, stod till slut Tokyo för dörren. Det är för övrigt inte helt enkelt att särskilja Yokohama och Tokyo då de är ihopbyggda, Twin Cities, så som Jönköping och Huskvarna på ett mer svenskt plan.

DN-artikeln förebådar nog en svensk charmans med Tokyo och kanske Japan i sin helhet. För i sina kollektiva lösningar finns stora likheter, även om storleken på exempelvis Tokyos tunnelbanenät är fullkomligt förvirrande.Och om Sverige är beryktat som renligt är det inte att jämföra med Japan.

Och i matväg; hitintills har ett sushibesök i angränsande kvarter till den berömda fiskmarknaden genererat en gastronomisk tiopoängstripp tillsammans med ett restaurangbesök i Shimbashi innehållande allt från vitlöksfriterade pommes frites till pepparrotsmarinerad bläckfisk! Mer senare…